HTML

Kihirdették a Kreatív Kirakat győzteseit

2010.04.25. 15:56 prisika

A 30 éves Budapesti Tavaszi Fesztivál és az OTP Bank közös pályázatot hirdetett a bank egyes budapesti kirakatainak kreatív berendezésére. A Budapesti Fesztiválközpont főszponzora 26 fiók kirakatában biztosított teret arra, hogy a tervezők különféle installációkkal mutassák be, hogy mit is jelent számukra a kultúratámogatás, a kultúra és a művészet fontossága, valamint a 30 éves fesztivál története.

A versenyre várakozáson felüli létszámban jelentkeztek, több mint 40 pályázat érkezett, amelyből később pedig 26 pályaművet valósítottak meg. Versenyen kívül készített 1-1 kirakatot a Budapesti Fesztiválzenekar, és az art1st grafikai stúdió.

A közönség nagy érdeklődéssel fogadta az utcán is látható alkotásokat, sms elküldése mellett az egyes művekre a www.btf.hu/kirakat oldalon szavazhattak a látogatók. A két csatornán összesen 20 ezer szavazat érkezett. A pályázatokat a közönség mellett egy szakmai zsűri is értékelte.

Április 15-én a Szépművészeti Múzeumban Zimányi Zsófia, fesztivál igazgató adta át a szakmai zsűri által kiválasztott legsikeresebb kirakat tervező-kivitelezőjének járó 200.000 forint díjat. Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketingigazgatója a Kritikusok díja mellett a Közönségdíjért járó 200 forintos jutalmat adta át a nyertesnek.

A közönségszavazatok alapján győztes alkotás a 21-es kirakat TÉRKULTÚRA névvel, tervezőik Nikoletti Petra és Bertóty Eszter (Savoya Park). Koncepciójuk kiindulópontja az interaktivitás. Figyelemfelhívó portált terveztek, amely játékra invitál és a fesztivál programjainak sokszínűségét hangsúlyozza.

A szakmai zsűri szavazatai alapján a győztes mű a 17-es számú kirakat lett gandi project névvel, tervezőik Szabó Andrea és Petrovits Gabriella (Babér utcai Székház). Az alkotópáros az állandó körforgás filozófiáját mutatta be a szélkerekek installációjával.

A gólya motívumnak köszönhető tavaszi hangulat mellett környezettudatossági elvek is megmutatkoznak az alkotásban. Az örökmozgó” szélforgók egy solarcella segítségével napenergiával működnek, és az installációk újrahasznosított plakátokból készültek.

A szakmai zsűri tagjai között szerepeltek: Asbót Kristóf televíziós rendező, belsőépítész, Kovalik Balázs rendező, az Őszi Fesztivál művészeti vezetője, az Operaház művészeti igazgatója, Oroszy Anna képzőművész, tanár, valamint Zöldi Anna, kulturális/építészeti újságíró, és a Revizoronline kritikusa.

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív fesztivál bank otp kirakat tavaszi budapesti

A bejegyzés trackback címe:

https://sajttaj.blog.hu/api/trackback/id/tr601950260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása