HTML

Sajttáj

Átváltunk blogra!

Friss topikok

Linkblog

A PSA Peugeot Citroën és a Mitsubishi Motors Corporation beindítja közös gyártóüzemét az oroszországi Kalugában

2010.05.11. 22:30 prisika

Philippe Varin, a PSA Peugeot Citroën igazgatótanácsának elnöke és Takashi Nishioka, a Mitsubishi Motors Corporation elnöke hivatalosan is beindította a gépjárműgyártást a két gyártó közös, a Moszkvától 180 kilométerre dél-nyugatra fekvő Kalugában létesített üzemében. Az létesítményt 70 százalékban a PSA Peugeot Citroën, 30 százalékban a Mitsubishi Motors Corporation tulajdonolja.

A megnyitó ünnepségen részt vett Georgij Poltavcsenko, az Orosz Államszövetség elnöki megbízottja, és Anatolij Artamonov, a kalugai régió kormányzója.

A 470 millió eurós beruházás célja, hogy a PSA Peugeot Citroën és a Mitsubishi Motors Corporation meghatározó szereplővé váljon a rendkívül ígéretes növekedési lehetőségeket rejtő orosz piacon.

A kalugai üzemben többféle középkategóriás járművet gyártanak az orosz piacra. Elsőként a Peugeot 308 gyártása indul 2010 áprilisában, ezt követi a Citroën C4, majd a közös SUV modellek - a Citroën C-Crosser, a Peugeot 4007 és Mitsubishi Outlander - gördülnek le a szalagról.

Az üzem 2012-ben éri el teljes gyártókapacitását, az évi 125.000 példányt, melyből 85.000 középkategóriás Peugeot és Citroën személyautó, 40.000 pedig Peugeot, Citroën és Mitsubishi SUV.

A "PCMA Rus" elnevezésű, kifejezetten kompakt kialakítású üzemben a gyártás két csarnokban folyik: az egyikben a fényezés, a másikban az összeszerelés. A gyártóüzem ökológiai lábnyomának csökkentését szolgálja, hogy az energiatakarékosság, az emisszió és a hulladékcsökkentés (vízbázisú festék, újrahasználható csomagolás a szállításhoz) tekintetében a két gyártócsoport leghatékonyabb megoldásait alkalmazzák.

Az üzemben körülbelül 3000 fő dolgozik majd, ők abban a helyi képzési központban részesülnek oktatásban, amelyet a két konstruktőr a kalugai régió kormányával együttműködve hozott létre.

Philippe Varin szerint az új üzem beindítása két dolgot jelez: egyrészt a "PSA Peugeot Citroën szándékát a hosszú távú megtelepedésre Oroszországban, másrészt az orosz járműpiac fejlődési lehetőségébe vetett bizalmat. Ez az üzem stratégiai jelentőséggel bír a csoport oroszországi fejlődése szempontjából. Része annak a törekvésnek, amelynek célja, hogy a PSA Peugeot Citroën világszinten is meghatározó csoport legyen".

Takashi Nishioka kijelentette: "Oroszország stratégiai piacot jelent a Mitsubishi Motors számára az elkövetkező években. Az együttműködés új szakaszt nyit csoportunk közép és hosszú távú oroszországi növekedésében, miközben hozzájárulunk az autóipar fejlődéséhez ezen a piacon".

Szólj hozzá!

Címkék: citroën peugeot mitsubishi motors psa gyártóüzem

A bejegyzés trackback címe:

https://sajttaj.blog.hu/api/trackback/id/tr791993766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása