HTML

Sajttáj

Átváltunk blogra!

Friss topikok

Linkblog

A Becker két új modelljén érhető el elsőként a NavNGo Cebiten bemutatott iGo alapú szoftvere

2010.05.11. 22:14 prisika

A prémiumkategóriás navigációs eszközeiről ismert Becker bemutatja két új modelljét, melyek Becker Traffic Assist Z213 valamint Z215 néven kerülnek forgalomba. A most debütáló készülékek több új praktikus fejlesztéssel lettek gazdagabbak elődjeiknél (pl. állandó útvonal-zárolás funkció, gazdaságos útvonaltervezés és új Bluetooth alapú opciók).

A belső fejlesztések mellett ezúttal a külső megjelenés is hangsúlyos szerepet kapott: a Becker 2010-es modelljei az új dizájner csapatnak köszönhetően még a megszokottnál is vonzóbb és elegánsabb burkolatot kaptak. A vizuális élményt hívatott fokozni a minőségi, 3D-s grafikus gyorsítóval ellátott kijelző.

A lényeg a részletekben rejlik

Mindkét modellen elérhető új funkció az ún. állandó útvonal-blokkolás, melynek segítségével a vezető az útvonaltervezésnél letilthat egyes utakat, útszakaszokat, akár folyamatosan, akár csak meghatározott napokon vagy napszakokban. Ez az opció lehetővé teszi például, hogy a hosszú távú útépítési munkák miatt lezárt területeket, vagy a túl forgalmas utakat a navigációs rendszer – a meghatározott időszakokban – automatikusan elkerülje. Hasonló funkció az ideiglenesen blokkolt út, mely lehetővé teszi a vezetés közben történő útvonal módosítást, pl. forgalmi dugó esetén. A rendszer ilyenkor újratervez, és módosítja az útvonalat pl. 2 km-re elkerülve a forgalmi akadályt.

A Becker és a NavNGo együttműködésének gyümölcseként született meg a Becker Economic Route Guidance szolgáltatás, mely statisztikai módszerek segítségével képes kialakítani a leggazdaságosabb útvonalat. Így az utazási idő és az üzemanyag-fogyasztás optimálisan kombinálható, ami nem utolsó szempont a környezetvédelem tekintetében sem.

A fent említett ördög másik búvóhelyéül szolgálnak a fejlett Bluetooth kapcsolati funkciók. A telefonszámok és címek már az érintőképernyős kijelzőn keresztül is beírhatók a navigációba, és a már korábban bevitt és kiválasztott névjegyeket is kezeli a rendszer. A telefonra érkező szöveges üzenetek (SMS) az ezzel összepárosított navigáció kijelzőjén is megjelennek, sőt a rendszer fel is olvassa azokat.

Azoknak, akik az igazi szépséget keresik

A Becker Traffic Assist Z213 és Z215 részét képezik a holland DesignIt stúdió új sikeres koncepciójának. A dizájnerek célja egy olyan, finom vonalakkal operáló eszköz megtervezése volt, amely könnyen integrálható bármilyen autó belső enteriőrjébe. Az új külsővel érkező termékek attraktivitását növeli a – szemmel láthatóan – kiváló anyagminőség és az elegáns króm kiegészítő elemek alkalmazása.

Az új grafikai megoldások is a harmónia jegyében születtek: a képernyő színe például a műszerfal színéhez egyeztethető.

Az új grafikai megoldásoknak és a 3D-s grafikus gyorsítónak köszönhetően a kijelző képminősége is szebb, valamint a 3D-s domborzati elemek is valóság hűbbek. A gazdag látványvilág nem csak a szemet gyönyörködteti, hanem az utazást is megkönnyítheti - a hegyekben, kanyargós utakon például biztonságosabbá teszi a tájékozódást.

A topográfiai elemek lehetővé teszik továbbá, hogy a kiválasztott útvonalat még az utazás előtt ellenőrizni tudjuk, így a rövidebbnek tűnő, ám magas hegyi utak is elkerülhetők. A navigációs szoftver természetesen tartalmazza a már jól ismert 3D-s városkép és tájkép (City View, Landscape) elemeket is.

Friss térképek és tartalmak

A Becker 45 napos frissítési garanciájának köszönhetően a készülék tulajdonosa a vásárlástól számított 45 napon belül díjmentesen hozzájuthat az elérhető legfrissebb térképverzióhoz. A gyártó az ingyenes 45 napos frissítési garancia mellett további 2 év, díj ellenében történő (29,95 EUR), frissítést is elérhetővé tesz.

Szólj hozzá!

Címkék: navngo traffic assist becker z213 z215

A bejegyzés trackback címe:

https://sajttaj.blog.hu/api/trackback/id/tr401993708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása