HTML

Jól kezelte a válságot a magyar Erste Bank Csoport

2010.05.11. 22:02 prisika

Az Erste Bank Hungary Nyrt. mai közgyűlésén a részvényesek elfogadták a társaság magyar számviteli törvény szerinti 2009. évi konszolidált beszámolóját és konszolidált üzleti jelentését. Ennek értelmében az Erste Bank Hungary és leányvállalatai a 2009-es évet 2845,19 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 16,55 milliárd forintos mérleg szerinti eredménnyel és 154,7 milliárd forintos saját tőkével zárták.

A közgyűlés döntött a mérleg szerinti eredmény felosztásáról is: a társaság 13,92 milliárd forint osztalékot fizet, a fennmaradó összeget pedig a bank eredménytartalékába helyezi.

A közgyűlésen a tulajdonosok Major Jánost vállalati üzletágért felelős belső igazgatósági taggá, Martin Rohmannt és Claudia Höllert Felügyelő Bizottsági taggá és az Audit Bizottság tagjává, míg Nemes Róbertet Felügyelő Bizottsági taggá választották 2012. április 27-ig terjedő hatállyal.

Az Erste Bank 2009-ben a rendkívül kedvezőtlen makrogazdasági körülmények, és az egész világot sújtó pénzügyi-gazdasági válság ellenére is javítani tudta piaci pozícióit. Ez azt jelzi: helyesnek bizonyult a már korábban megkezdett, elsősorban az alaptevékenységeket előtérbe helyező és egyidejűleg a költségek csökkentésére összpontosító üzletpolitika.

Az Erste Bank az ügyféligényeket középpontba állító új szolgáltatásokkal és termékekkel kíván továbbra is innovatív szereplője lenni a hazai pénzügyi piacnak. A bank célja, hogy a magyar bankpiac olyan meghatározó szereplője maradjon, amely javuló színvonalon, a változó piaci környezethez és az igényekhez folyamatosan és rugalmasan alkalmazkodva szolgálja ki ügyfeleit.

Szólj hozzá!

Címkék: bank erste kőzgyűlés

A bejegyzés trackback címe:

https://sajttaj.blog.hu/api/trackback/id/tr351993666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása