HTML

Sajttáj

Átváltunk blogra!

Friss topikok

Linkblog

Orientációs tréning a GE Foundation Nyíló világ középiskolai tehetséggondozó program keretében

2010.05.11. 22:22 prisika

A GE Foundation Nyíló világ program keretében ezen a héten két egymást követő csoportban 108 ózdi, kisvárdai és hajdúböszörményi diák érkezett három napos tanulmányútra Budapestre.

A tanulók meglátogatva a GE-t, a Budapest Airport-ot, az IBM-et és a Pannon GSM Távközlési Zrt-t betekintést nyertek a munka világába. A diákok részt vettek egy félnapos GE orientációs tréningen, ahol a cég vezetőinek segítségével megismerték a tudatos karriertervezést, kapcsolatépítést, a professzionális online-közösség építést.

Az előadók között volt a GE Consumer& Industrial részéről Orosz József HR igazgató, György Péter IT vezető, Szabó Letícia, a GE Energy Veresegyház gyár HR vezetője, a Budapest Bank HR team-je, a GE Corporate képviseletében pedig Szabó Eszter regionális kommunikációs és Public Affairs igazgató.

Vendégelőadóként a fentieken kívül Zolnay Judit, az Aviva Életbiztosító Zrt. értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese és Báti Ferenc, az Amerikai Kereskedelmi Kamara oktatási és munkaerőpiaci bizottságának elnöke beszélgetett a diákokkal.

A 2002-ben indult innovatív tehetséggondozó program célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű kelet-magyarországi régió fiatal tehetségeinek fejlődését, s így járuljon hozzá a térség, s egyben Magyarország versenyképességének növekedéséhez.

A globális GE magyarországi központja adott otthont pénteken a GE Foundation Nyíló világ középiskolás tehetséggondozó programban résztvevő 36 kisvárdai diák orientációs tréningjének. Az interaktív, zömmel angol nyelvű előadásokat követően a középiskolások első alkalommal találkozhattak az ugyancsak a GE Foundation támogatásával megvalósuló Scholar-Leader egyetemi ösztöndíjprogramot elnyerő diákokkal is, akik beszámoltak az alapítvány által biztosított további lehetőségekről.

Az innovatív tehetséggondozó program elindítása óta a GE Foundation az elmúlt 8 évben összesen 1.087.000 dollárral támogatta Kisvárda, Hajdúböszörmény, Ózd és Putnok iskoláit, lehetővé téve 474 tehetséges diák és 59 tanár bevonását.

Tuza Ottó, az ózdi József Attila Gimnázium igazgatója szerint "A programban résztvevő legtehetségesebb diákok elsajátítják az üzleti angol nyelvet a Fast Business Communications segítségével, betekintenek a munka világába és a nemzetközi cégek működésébe, valamint megtanulják, hogy felelősek saját sorsukért. A GE vezetőkkel és a többi támogatóval való személyes találkozás, és a professzionális online közösségi oldalon való kapcsolattartás lehetőséget jelent számukra, hogy különleges kapcsolati tőkét építhessenek föl.”

"A GE Foundation Nyíló Világ program társadalmi innováció, amelyet a világcég, Magyarország legnagyobb gépgyártója partnereivel együtt fejlesztett ki nyolc évvel ezelőtt. Tekinthetjük egy már bizonyított, humán erőforrás-fejlesztő pilot programnak, amelyben a pénz csak a lehetőséget teremti meg a tudás átadására és a világra, gazdaságra nyitott szemlélet fejlesztésére. Amennyiben több cég, város átvenné és bevezetné a programot, meggyőződésünk szerint áttörés következhetne be az ország versenyképességének növelésében. Biztató jel, hogy az Amerikai Kereskedelmi Kamara képviseletében Báti Ferenc is jelen volt a mai találkozón.” – mondta Szabó Eszter, a GE regionális kommunikációs és Public Affairs igazgatója.

Szólj hozzá!

Címkék: program foundation ge tehetséggondozó

A bejegyzés trackback címe:

https://sajttaj.blog.hu/api/trackback/id/tr591993730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása