HTML

Fujitsu PRIMERGY – virtualizációs erőgép minden igényre

2010.05.11. 22:51 prisika

A Fujitsu már szállítja új generációs torony-, rack- és pengeszervereit, amelyek még a legösszetettebb virtualizált szerverkörnyezetben is valódi virtualizációs erőgépként működnek. Az új kétfoglalatos Fujitsu PRIMERGY rendszerek a leggyorsabb processzorokat, a legmagasabb I/O teljesítményt, a legenergiahatékonyabb tápegységeket és az új Fujitsu ETERNUS JX40 tároló alrendszerek óriási lemezes tárkapacitását nyújtják. Rendkívüli teljesítményükhöz a Fujitsu optimalizációs szolgáltatásai is hozzájárulnak.

A szervervirtualizáció nagymértékben javítja az erőforrások és az alkalmazások hatékonyságát és rendelkezésre állását, ugyanakkor csökkenti az energiaellátás és az adminisztráció költségeit. A Fujitsu hardvereiből, megoldásaiból és szolgáltatásaiból kiépített dinamikus infrastruktúra birtokában a szervezetek minden eddiginél gyorsabban és hatékonyabban reagálhatnak a piac dinamikus változásaira.

A Fujitsu optimalizációs szolgáltatásaival pedig gyorsan behatárolhatják és számszerűsíthetik szükségleteiket, megtervezhetik és tesztelhetik a kiválasztott infrastruktúra-konfigurációt, végrehajthatják a szükséges változtatásokat és beilleszthetik az új megoldást meglévő platformjukba.

Tekintve, hogy a virtualizáció ma már reális lehetőség a legtöbb vállalat számára, az ügyfelek már nem csak a kevésbé kritikus projekteknél kísérleteznek vele, hanem – a nagyobb előny reményében – fejlettebb virtualizációs forgatókönyveket kívánnak megvalósítani.

A virtualizált környezetekben gyakran problémát jelent a kisebb szerverszám miatti korlátozott teljesítmény és a virtualizált környezet ebből eredő leállása, lefagyása. Erre reagálva az új kétfoglalatos PRIMERGY rendszerek a régi szerverek teljes rackjeinek kiváltására elegendő teljesítményt nyújtanak.

Jens-Peter Seick, a Fujitsu Technology Solutions x86-os szerverüzletágának alelnöke így nyilatkozott: „Manapság több oldalról is óriási nyomás nehezedik a vállalatokra. Meg kell küzdeniük a versenytársakkal, a költségvetés szűkülésével, a szakember- és tapasztalathiánnyal csakúgy, mint az energiafogyasztás és -költségek csökkentésének kényszerével. Az x86-os kétfoglalatos PRIMERGY szerverek új generációja, azon belül is különösen a dinamikus kockához készült PRIMERGY BX922 S2 szerverpengék óriási teljesítményelőnnyel elégítik ki ezeket a szükségleteket és juttatják valódi virtualizációs erőgéphez gazdáikat.”

A legújabb generációs Intel Xeon 5600 processzorsorozattal dolgozó, megújult PRIMERGY termékcsalád tagjai: a TX300 S6 toronyszerver, az RX200 S6 és RX300 S6 rack-szerverek és a dinamikus kockához készült BX920 S2 és BX922 S2 pengeszerverek.

A bővülő kapacitáskövetelmények kielégítése érdekében mindegyik platform kibővíthető az újonnan bevezetett Fujitsu ETERNUS JX40 tároló alrendszerekkel. Ezek a rendkívül kompakt egységek max. 72 TB nagy (6 Gbit/s) sebességű, közvetlen elérésű SAS tárkapacitást biztosítanak egy szabványos 2,5”-es PRIMERGY lemezmeghajtón.

Az új rendszerek meggyőzően bizonyítják, hogy a teljes körűen virtualizált szerverkörnyezetben végrehajtott konszolidáció ma már – a UNIX-alapú rendszereknél jóval olcsóbb – szabványos x86-os szervereknél is elérhető.

Az új PRIMERGY BX922 S2

A nagy memóriakapacitást (max. 12 DIMM modul) és átfogó hardveralapú virtualizációs támogatást nyújtó, új PRIMERGY BX922 S2 ideális választás a nagymértékben virtualizált dinamikus infrastruktúrák kialakításához.

A legújabb hardver- és szoftverjellemzőket ötvöző PRIMERGY BX922 S2 optimális támogatást nyújt a virtualizációhoz, és akár két hatmagos Intel Xeon 5600 sorozatú processzorral is felszerelhető. Teljes mértékben kiaknázhatóvá teszi a különféle virtualizációs szoftvercsomagok (pl. VMware vSphere 4) előnyeit. A környezetben működő fizikai és virtuális gépek adminisztrációját a Fujitsu ServerView Resource Coordinator VE (Virtual Edition) felügyeleti szoftver egyszerűsíti.

A napjaink vállalatai előtt álló kihívások nagyon megnehezítik a hagyományos IT-infrastruktúra üzemeltetését. Folyamatosan nő a dobozok, a kábelek és a felhasználók száma, és emelkednek a költségek a kihasználatlan hardverek, a drága irodatér, energiaellátás és hűtés miatt, nem is beszélve az élőmunka-igényes adminisztrációról.

A PRIMERGY BX922 S2 napjaink adatközpontjaiba készült. Megbízható és innovatív platform, amelynek felhasználói több feladatot végezhetnek el kevesebb erőforrással. Maximális teljesítményt és redundanciát biztosít – minimális helyigény, fokozott energiahatékonyság és gyorsabb, kevésbé munkaigényes kábelezés mellett.

A minden igényt kielégítő PRIMERGY virtualizációs erőgépek:

- BX922 S2 penge: nagy központi memóriakapacitású rendszer átfogó hardveralapú virtualizációs támogatással erősen virtualizált környezetekbe

- BX920 S2 penge: a PRIMERGY BX900 dinamikus kocka általános rendeltetésű (all-around) szerverpengéje fizikai vagy virtualizált környezetbe

- RX300 S6 rack: virtualizált környezetekhez optimalizált rendszer, amely más területeken, pl. adatbázis-szerver környezetekben is jól használható

- TX300 S6 torony: fiókirodai infrastruktúrákba, virtualizált környezetekbe és üzletileg kritikus alkalmazások futtatására ideális, kompromisszumoktól mentes toronyszerver

- RX200 S6 rack: adatbázis-alkalmazások hatékony üzemeltetéséhez készült nagy sűrűségű, csúcsteljesítményű rendszer
 

Szólj hozzá!

Címkék: fujitsu primergy

A bejegyzés trackback címe:

https://sajttaj.blog.hu/api/trackback/id/tr211993831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása